Ενημέρωση για την δικαστική διεκδίκηση των δώρων και επιδομάτων

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες

Οπως σας ενημερώσαμε και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση έχει προκύψει το εξής θέμα ,μετά από ενημέρωση του δικηγόρου, ο οποίος χειρίστηκε τις υποθέσεις όλων μας  και στα Διοικητικά δικαστήρια και στο Ειρηνοδικείο Βόλου .

Πολλοί Ειρηνοδίκες σε  όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να βγάζουν θετικές αποφάσεις για τους  εργαζόμενους ΙΔΑΧ ,διαφοροποιούμενοι από το απορριπτικό για την διεκδίκηση μας  σκεπτικό του ΣτΕ επί αναιρέσεων αποφάσεων,  που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο .

Οι μόνιμοι υπάλληλοι ,όπως γνωρίζετε απευθύνουν την αγωγή τους στο Μονομελές  Διοικητικό Δικαστήριο σε πρώτο βαθμό ,στο Τριμελές  Διοικητικό κατ΄έφεση και τέλος με αναιρέσεις στο ΣτΕ

Μπορούμε να πούμε ότι για τους μόνιμους το ΣτΕ αποφάσισε ότι οι προσφεύγοντες δεν δικαιούνται την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων , Πάσχα κλπ.

Παρόλα αυτά οι μόνιμοι υπάλληλοι -συνάδελφοι επιλέξαμε  να μην παραιτηθούμε των δικογράφων στα διοικητικά δικαστήρια και να ζητήσουμε αναβολές .

Για τους ΙΔΑΧ ο πρωτος βαθμός εκδίκασης των αιτήσεων τους είναι τα Ειρηνοδικεία .Τυχόν ασκηθείσες εφέσεις απευθύνονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο ,δικαζον ως Εφετειο.

Στην περίπτωση  των δικών μας συναδέλφων ΙΔΑΧ ,το μεν Ειρηνοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση

τους ,το δε Εφετείο την απέρριψε .

Κι εδώ είναι που πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η εκτίμηση του δικηγόρου που χειρίζεται τις υποθέσεις αυτές είναι ότι πρέπει  να φτάσει έστω και μια απορριπτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου στον Αρειο Παγο.     Και αυτό γιατί .Γιατί αν ο Αρειος Πάγος με απόφαση του δικαιώσει τους συναδέλφους ΙΔΑΧ ,θα υπάρχουν δυο αντικρουόμενες αποφάσεις των ανωτέρων δικαστηρίων για το ίδιο ζητούμενο.Οπότε θα κληθεί το Ειδικό Δικαστήριο να λύσει οριστικά το θέμα αυτό .

Στη συνέλευση δεν δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθείτε όλοι  αναλυτικά αλλά και δεν κρίναμε σωστό να πάρουμε εμεις  σαν απερχόμενο ΔΣ μία απόφαση που θα δεσμεύσει το επόμενο .

Ωστόσο όμως προφορικά προτείναμε να δείτε την περίπτωση να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για την κατάθεση αναιρέσεως στον Αρειο Πάγο από όλους τους συναδέλφους προκειμένου και να μην το επιβαρυνθούν μόνο 6-7 άτομα ,αλλά και για να βοηθήσουμε και τα δικόγραφα των υπολοίπων .

Αυτή η ενημέρωση έγινε σε μας λίγες  μέρες πριν την εκλογοαπολογιστική συνέλευση .

Δυστυχώς λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν κατέστη δυνατόν να είστε όλοι παρόντες και παρούσες .Επανερχόμαστε λοιπόν για όσους και όσες δεν ήταν αλλά και για νέους συναδέλφους οι οποίοι δεν είναι γνώστες των δικαστικών αρμοδιοτήτων , δυνατοτήτων αλλά και εξελίξεων .

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες

Μέχρι σήμερα πορευτήκαμε με εμπιστοσύνη ο ένας για τον άλλον .Κάποιες φωνές αμφισβήτησης για το έργο του ΔΣ και τη λειτουργία του συλλόγου  είναι λογικό να υπήρχαν ,όπως και υπάρχουν και για το χειρισμό των προκείμενων  διεκδικήσεων  ,έστω και με την γνωστή τακτική της διαδρομίστικης ή εκ του γραφείου  κριτικής .Σταθείτε οι παλιότεροι επιεικείς απέναντι τους και μοιραστείτε τις γνώσεις με τους νεώτερους.

Αλλωστε στο σύνολο του,  τόσο το  έργο του ΔΣ αλλά και η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών του συλλόγου στις δράσεις του, έδιναν πάντα  τις κατάλληλες  απαντήσεις σε τέτοιου είδους φωνές.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους υποψήφιους για ΔΣ ,για την ΟΔΥΕ και για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ  και να έχετε γερό στομάχι .

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : Η ΚΟΜΥ θα είναι στον πρώτο όροφο του  Δικαστικού Μεγάρου το πρωι της 2ας Οκτωβριου 2020  στις 8,30 το πρωι για τα τελευταία 20 τεστ covid

Οι εκλογές θα διεξαχθούν επίσης στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου από ώρα 8,30 μέχρι 13..00 το μεσημέρι την ίδια ημέρα .

ΒΟΛΟΣ 29-9-2020

Για το απερχόμενο ΔΣ

Η Πρόεδρος

 

Ιωάννα Παπαδημητριου