ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 21-2-2020

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ 

Σας ανακοινώνουμε ότι  συνεχίζουμε τις δίωρες διακοπές εργασιών  από 09.00 μέχρι 11.000 από Δευτέρα  24-2-2020 μέχρι και  την Παρασκευή 29-2-2020  καθημερινά και σε συνέχεια των προηγούμενων , με τα ίδια αιτήματα και  στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Ο.Δ.Υ.Ε

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017), με σειρά ανάλογη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα .

ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ (που χορηγείτο μέχρι το 2011), ως έμπρακτη αναγνώριση της φύσης του αντικειμένου εργασίας μας ,ως ορίζεται από τους Κώδικες και τον Οργανισμό Λειτουργίας Δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,’Η ΕΣΤΩ ΣΥΓΚΡΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.  

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ( και πρόβλεψη, αμέσως μετά τη λήξη της τρέχουσας συμβάσεως , να γίνεται αυτή η διαδικασία από μόνιμους υπαλλήλους )

 

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων (άμεση αποκατάσταση των δαπέδων , στεγανότητα του Δικαστικού Μεγάρου, επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, προώθηση μελέτης για την εν γένει συντήρηση όλων των χώρων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού)

  2. Μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση των υπηρεσιών (ηλεκτρονική δημοσίευση αποφάσεων, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ένταξη στην Ψηφιακή Πύλη Solon.gov.gr, χορήγηση καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, scanners κλπ)

  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα ΑΠΕΧΟΥΝ από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

Παρακαλούμε για την συμπαράσταση των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, των Δικηγόρων και των Πολιτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ