ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΏΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Δ.Σ. των Δικαστικών Υπαλλήλων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου εκφράζει τη στήριξη του στις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων δικαστικών υπαλλήλων των νησιών μας στο ανατολικό Αιγαίο.
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών αυτών σε συνδυασμό με τον όγκο της δικαστηριακής ύλης που καλούνται να διαχειριστούν λόγω και των επεισοδίων που προκαλούνται από το στίβαγμα των προσφύγων -μεταναστών στα υποτιθέμενα κέντρα φιλοξενίας έχει οδηγήσει τους συναδέλφους μας σε αδιέξοδο
Έχουν εξαντληθεί το φιλότιμο και οι αντοχές τους
Ζητάμε να κλείσουν άμεσα  όλα τα hot spot , να γίνει καταγραφή των προσφύγων, να εφοδιαστούν αυτοί με τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να πάνε στα κράτη που επιθυμούν
Καταδικάζουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις,
Μια συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με παράλληλο το ενδεχόμενο εισροής νέου κύματος προσφύγων και επιδείνωση της κατάστασης που επικρατεί στις δικαστικές υπηρεσίες .
Ζητάμε από το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες των νησιών μας κατά απόλυτη προτεραιότητα .

Βόλος 3-2-2020