Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης για το δικαστικό μέγαρο Βόλου

Υπάρχει πολιτική βούληση για τη δημιουργία ενός νέου δικαστικού μεγάρου στο Βόλο για την ικανοποίηση των αναγκών μίας μεγάλης πόλης της Θεσσαλίας δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας που μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» της TRT.
Ο υπουργός εκτίμησε ότι μέσα στο Ιανουάριο του 2020 θα γίνει η επιλογή ενός χώρου για την κατασκευή του μεγάρου. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα γίνει εκσυγχρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση των δικαστικών μεγάρων Λάρισας και Καρδίτσας από το ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το την επίλυση του θέματος του δικαστικού μεγάρου από τους τοπικούς φορείς. «Έχω κάνει πολλές συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς και πολιτικούς φορείς για τη χωροθέτησή του. Ο δικός μου ρόλος δεν είναι να εμπλέκομαι σε ένα εσωτερικό ζήτημα αλλά να υλοποιώ τους αναγκαίους σχεδιασμούς. Ζήτησα από τους φορείς να καταλήξουν σε μία πρόταση. Πιστεύω ότι μέσα στον Ιανουάριο θα καταλήξουμε για ένα νέο Δικαστικό Μέγαρο. Διαβεβαιώνω ότι υπάρχει πολιτική βούληση για τη δημιουργία ενός νέου δικαστικού μεγάρου που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης Θεσσαλικής πόλης, όπως ο Βόλος», ήταν η δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης.

Βόλος 3-1-2020