Ανακοίνωση της 12-3-2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Βόλος 12-3-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στην καύση σκουπιδιών και σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ – Όχι στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF στο Βόλο!

          Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου καλεί όλα τα μέλη του στην συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ,  το Σαββατο 16 Μάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στην αρχή της Ιάσωνος.

            Το έγκλημα εις βάρος της ζωής και της υγείας μας το συνυπογράφουν κυβέρνηση-ΕΕ, που όχι μόνο τάσσονται υπέρ της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και έχουν δώσει και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις , αλλά προχωρούν στην αδειοδότηση για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF/RDF  στην πόλη μας μετατρέποντας την σε θάλαμο επικίνδυνων ρύπων και αερίων.

          Δεν μας έπεισαν οι αρμόδιοι του ομίλου ΑΓΕΤ ότι το εργοστάσιο καίει με βάση τα όσα ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν απάντησαν καν στην ερώτηση της Προέδρου μας στην συνάντηση, που έγινε με δική τους πρωτοβουλία ,σχετικά με τα όρια που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία ανά έτος σε κάθε κράτος.Αναρωτιόμαστε είναι δυνατόν η προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην ευρωπαϊκή να μην προβλέπει επιτρεπόμενα όρια? Η αλήθεια είναι ότι τα όρια των επικίνδυνων ουσιών και οι όροι προστασίας της υγείας από τους επικίνδυνους ρύπους έχουν γίνει λάστιχο. Ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με το πώς εξυπηρετούν τη κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

  Επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο ότι καπιταλιστικό κέρδος και προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων είναι δυο πράγματα αντίθετα.