Συνέντευξη της Προέδρου του Σ.Δ.Υ Βόλου -Δελτίο τύπου

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Την Κυριακή 2-9-2018 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνέντευξη της Προέδρου του συλλόγου μας με θέμα “Αρχή δικαστικού έτους -δικαστικοί υπάλληλοι-προβλήματα”.

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι  προσυπογράφουμε .σαν σώμα ,τα  όσα αναφέρει η Πρόεδρος του συλλόγου μας στην συνέντευξη της .

Μετά δε την δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για την παράγραφο της συνέντευξης που αναφέρεται στο θέμα της μετεγκατάστασης γραφείων του Δ.Σ.Β εκτός του δικαστικού μεγάρου, διαβεβαιώνουμε τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Βόλου πως ασφαλώς και  δεν  πιστεύουμε  ότι υπάρχει υποχρέωση ο ένας σύλλογος να ενημερώνει τον άλλο για τις ενέργειες του .Πλην όμως η ενημέρωση στην οποία αναφέρεται η Πρόεδρος  δεν συνίσταται σε αυτό.Ενημέρωση είναι οι ενέργειες που γίνονται γνωστές  είτε στην  καθ ύλη αρμόδια  ,που είναι η Δ/νουσα το Πρωτοδικείο Βόλου είτε  δια του τύπου . Οπως  ακριβώς και η προηγούμενη χρονικά  εξαγγελία αυτών .Ο γραπτός λόγος  είναι γεγονός ότι πολλές φορές αφήνει κενά. Μεταξύ συνεργατών όμως η ουσία της συνεργασίας  δεν στηρίζεται  σε λέξεις αλλά στην καθημερινή αντιμετώπιση πολλών κοινών προβλημάτων.Και τα τελευταία χρόνια  οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι  η στάση του Δικηγορικού συλλόγου Βόλου έχει αλλάξει σε ότι αφορά την πεποίθηση ότι υπάρχει ανάγκη για ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου και όχι μόνο με δηλώσεις αλλά και έργα (πχ  κοινές  ενέργειες  των δύο συλλόγων προς το ΥΔΔΑΔ ).

Δεν θα δε  ξεχάσουμε ποτέ τη χρονιά που ξεκίνησε η συνδιοργάνωση από τους δύο συλλόγους   του καθιερωμένου αγιασμού με την  έναρξη του δικαστικού έτους . Γεγονός που θα λάβει χώρα και φέτος τη Δευτέρα 17-9-2018 το μεσημέρι.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικηγόροι είναι οι δυο από τους τρεις πυλώνες της Δικαιοσύνης.Αυτό μάθαμε από τους παλιότερους και αυτό είναι και  η πεποίθηση μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δικαστική χρονιά  με καλή συνεργασία ,αλληλοκατανόηση ,σεβασμό,δύναμη  και υγεία .

Βόλος 3-9-2018

Το Δ.Σ .του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας του

Πρωτοδικείου   Βόλου