ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 27-3-2018

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Σήμερα 27-3-2018 συγκλήθηκε εκτάκτως η Επιτροπή Διαχείρησης Κτιρίου στο γραφείο της Διευθύνουσας το Πρωτοδικείο Βόλου.Ενημερώθηκαν τα μέλη της επιτροπής για το πόρισμα αυτοψίας που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της πολεοδομίας του δήμου Βόλου μετά από πρόσκληση της Επιτροπής .Το πόρισμα αυτό έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω επικινδυνότητας και τάσσει διάστημα 3 μηνών για την αποκατάσταση των φθορών που έχουν διαπιστωθεί.

Ο σύλλλογος μας είχε εντοπίσει από την γέννεση τους 1) την υποχώρηση επιχρισμάτων οροφής στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο και συγκεκριμένα στο σημείο που έγινε η προσθήκη των γραφείων πέραν του αρχικού κτίσματος. 2) την κολώνα στο ακροατήριο του ισογείου που υπέστη φθορά μετά την προ μηνος σεισμική δόνηση .

Σήμερα η Επιτροπή Διαχείρησης κτιρίου αποφάσισε να κοινοποιήσει το έγγραφο άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και στις τεχνικές υπηρεσίες του ΥΔΔΑΔ και να ζητήσει σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο να γίνουν όσα επισημαίνει η έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας Βόλου.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι όπως από την πρώτη στιγμή παρακαλουθούσαμε τα παραπάνω προβλήματα ,το ίδιο θα κάνουμε και τώρα .Αφού δε λάβουμε γνώση της πορείας των εργασιών θα ακολουθήσει γενική συνέλευση για αναλυτική ενημέρωση και λήψη αποφάσεων .

Είμαστε δε σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό σε ότι αφορά την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου.

Σε ότι αφορά τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο Ειρηνοδικείο Βόλου , ενόψει και του Κτηματολογίου που είναι σε εξέλιξη αναφέρθηκαμε- λόγω πίεσης χρόνου -με προτάσεις όλοι οι συναρμόδιοι παράγοντες και σύντομα θα δρομολογηθεί η εξέυρεση λύσης .

ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ