Προσωπική επιστολή της Ιωάννας Παπαδημητρίου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με την επιστολή αυτή θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την καθολική συμμετοχή σας στις αρχαιρεσίες του συλλόγου μας για την εκλογή εκπροσώπων μας στο ΔΣ στην ΟΔΥΕ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Σε μία εποχή που διώκεται ο συνδικαλισμος η συμμετοχή αυτή είναι μια απάντηση σε όσους θέλουν τους εργαζόμενους φιμωμένους.Αποδείξαμε πως δεν τσιμπαμε το τυράκι ότι οι εργαζόμενοι αποδέχονται να ζήσουν συμβιβασμένοι με το μικρότερο κακό. Είμαστε ένας κλάδος εργαζομένων που έχει υποστεί μεγάλες απώλειες σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί να βιώνουμε συνθήκες φτώχειας όπως όλος ο ελληνικός λαός , πλην όμως εμείς χάσαμε και την ιδιαιτεροτητα της εργασίας μας , όπως αυτή ορίζεται με το άρθρο 92 του Συντάγματος. Μπορεί το άρθρο αυτό να μην έχει τροποποιηθεί πλην όμως παραβιάζεται διαρκώς τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τι μπορεί να κάνει ένας πρωτοβάθμιας σύλλογος ? Η απάντηση είναι ότι μπορεί πρώτα να υφίσταται ενωμένος. Και η δύναμη είναι στην ενότητα των μελών του. Στη συνέχεια μπορεί να είναι ζωντανός. Να ακούγεται, να τον υπολογίζουν να τον σέβονται. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας όσοι έχουν εκλεγεί στο ΔΣ του συλλόγου μας. Έχουν μπει όμως θεμέλια γερά. Αυτό το τελευταίο απέδειξε η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές. Αυτή τη συμμετοχή οφείλουμε να σεβαστούμε οι εκλεγμένοι και από αυτή πρέπει να αντλησουμε τη δύναμη , παράλληλα με τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα, να συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις  που βάλαμε στόχο όλοι μαζί.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σας ευχαριστώ προσωπικά και για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου για τρίτη συνεχόμενη διετία παρολη τη δεδομένη φθορά των τεσσάρων προηγούμενων ετών. Η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός για μένα.Προτιμω αυτό που λέει ο ποιητής “όχι πως έκανα και τίποτα σπουδαίο , αρκεί που πονεσα και ονειρεύτηκα μαζί σας ” .Ως απελθων πρόεδρος του συλλόγου μας και γνωρίζοντας από μέσα το κόστος των αποφάσεων που πήραμε την προηγούμενη διετία σαν σωμα αλλα και μεμονωμένα , διάβασα πολύ καλά τα αποτελέσματα των εκλογών ειδικά στο ΔΣ .Ειμασταν έξι υποψήφιοι για προσφορά στα κοινά και εκλέχτηκαν όπως προβλέπει το καταστατικό οι πέντε. Με δεδομένη τη μικρή διαφορά ψήφων ανάμεσα στον πέμπτο και τον έκτο υποψήφιο, ανεξάρτητα από πρόσωπα , δεσμεύομαι να σας γνωστοποιήσω σε σύντομο χρονικό διάστημα τις αποφάσεις μου αμέσως μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ .

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και όλες

Ιωάννα Παπαδημητριου