ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 8-1-2018

Το ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου καταδικάζει την παρέμβαση  συμπολιτών μας στον προαύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου.

Από πληροφορίες γνωρίζουμε ότι το γεγονός έλαβε χώρα τις πρωτες πρωινές ώρες της 7-1-2018.Χωρίς να είμαστε σιγουροι πιθανολογούμε ότι πρόκειται για αντίδραση σε αυτόφωρη διαδικασία που αφορούσε κατάληψη σε δημόσιο κτήριο.

Η εικόνα της εισόδου του δικαστικού μεγάρου ειναι απογοητευτική και αισθητικά αλλά και αν αναλογιστεί κανείς το κόστος αποκαταστασης  δεδομένου ότι πρόκειται για διατηρητέο κτίριο.Κόστος που θα επωμιστεί ο ίδιος ο λαός ,οι γονείς των δραστών.

Τέτοιες δράσεις μας προβληματίζουν γενικά σαν πολίτες αλλά και σαν εργαζομένους στο χώρο που απονέμεται η δικαιοσύνη αν το συνδυάσει κανείς και με την βομβιστική  ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών .

Είναι άραγε ξέσπασμα οργής σε θεσμούς και σε νόμους? Αν ναι ειναι λυπηρό σαν αποτελεσμα της διεστραυλωσης αξιών.Μεσα σε ενα πλανεμενο κονωνικό περιβάλλον που μοιαζει με τη σπηλια του Πλάτωνα να γεννιόνται να μεγαλωνουν και να πεθαίνουν αξιες και άνθρωποι μη κανοντας τίποτε άλλο από το να τρώνε τις σάρκες τους τις ίδιες από συνήθεια .

Τέλος επισημαίνουμε ακόμη μία φορά την ανάγκη επαναλειτουργίας της μαγνητικής πύλης και της λειτουργίας της φυλασσόμενης εξόδου κινδύνου και κατα τις εργάσιμες ώρες για την προστασία όλων όσων εργαζονται η προσέρχονται στο δικαστικό μέγαρο .

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Ιωαννα Παπαδημητρίου